Vad vi erbjuder

Rehab-Avel-Tävling

Vi har smyggöppnat med lösdriftsplatser till fölstona och unghästar samt semin.  Rehab-delen öppnas fullt 15.8.2022 med 12 platser. 


Rehab och prehab

Våran huvudsaklig rehabilitering görs i vattenbassäng med hjälp av rullband (värming) om skadan tillåter det. Med hjälp av vatten kan muskler, leder, senor och ledband tränas upp och byggas upp på samma sätt som vid markträning men utan samma belastning. 
Har du en skadad häst reducerar du rehabiliteringstiden genom att låta hästen träna i vatten. Observara att försäkringen täcker oftast rehabilitering, prata gärna med din veterinär och försäkringbolag. 
Vattenträning samt rullband kan användas som komplement, förebyggande eller ersätting till vanliga träning. Munskada, ligamentskador osv. 
Efter vattenträning får hästar stå under solarium som har inbyggt fläkt. Dom torkar snabbt men framförallt värmestrålar hjälper till att öka blodcirkulation som gör att man får snabbare läkning av skador. Vi erbjuder också laserbehandlingar samt att rullmattan kan hyras av veterinärer till endroskopi eller annat undersökning. Mattan kan köras upp till 55km/h. 

För mer info och bilder se våran instagram eller Facebook-sida. 

Avel och uppfödning

Vi erbjuder lösdriftplatser till avelston samt unghästar. Framförallt vill vi skapa förutsättningar för unghästar som ska prestera tidig; analyserat grovfoder från egen gård, kraftfoder och mineraler för att balansera stabil växt. Stora hagar med mycket motion. Allt börjar dock redan när ston betäcks och vi vill behandla fölstona topp, då det är dom som gör våran morgondagens stjärnor. Vi har följande tjänster inom avel och uppfödning:
-Semin
-Bete, både till avelstona, föl samt unghästar.
-Lösdriftplatser
-Fölvakning, fölcheck. Box ingår alltid.
-Förbereda inför auktion
-Inkörning

Hög tid att boka plats i lösdriften till fölen födda -2022. 

Träning och tävling